Waarom juist kleinere IT-organisaties in 2022 aan de slag moeten met SEO

21/02/2022

Aan de slag met SEO in 2022 voor kleinere IT-organisaties

Door onder andere de doordenderende digitalisering en de effecten van de pandemie ben je als kleinere IT-organisatie het afgelopen jaar waarschijnlijk veel bezig geweest met leadgeneratie. Het kwam bij wijze van ‘aanwaaien’, óf het was gewoon hard nodig.

Hoewel online advertising een uitstekend middel is voor het genereren van leads, zijn de effecten ervan van korte duur. Zet je een campagne uit? Dan houdt het resultaat direct op. Als je duurzaam aan de slag wil met onder andere naamsbekendheid, awareness en organische leadgeneratie zul je dus moeten kijken naar andere mogelijkheden. In dit geval biedt SEO de uitkomst.

SEO lijkt echter een ondergeschoven kindje bij IT-organisaties. Intern is er vaak weinig capaciteit en kennis aanwezig, en om het extern te beleggen zijn de opbrengsten niet duidelijk genoeg. Toch weten IT-marketing managers vaak wel dat SEO tegenwoordig een onmisbaar deel is van een online marketingstrategie, en dat hun organisatie hier eigenlijk veel profijt van kan hebben.

Wellicht ontstaat de terughoudendheid ook omdat SEO een visie kan oproepen van grote corporates en andere organisaties die op mondiaal niveau concurreren. Het kunnen vele redenen zijn, maar dat het zonde is, is zeker. SEO is namelijk nét zo belangrijk voor kleinere, lokale organisaties als voor grotere spelers. En met name in de IT, waar SEO nog maar mondjesmaat wordt ingezet, valt er veel te winnen.

De 4 voornaamste redenen om aan de slag te gaan met SEO

  1. SEO vraagt géén extra budget.
  2. SEO heeft een hogere conversiewaarde.
  3. SEO geeft concurrentievoordeel.
  4. SEO maakt je IT-organisatie future-proof.

Meer weten over deze redenen én wat die SEO inspanningen je nou eigenlijk opleveren? Lees dan ook gelijk onze whitepaper!

Hoe maakt Leadgate Europe gebruik van SEO voor kleinere IT-organisaties?

Ieder bedrijf is anders en zo ook de volwassenheidsfase van online marketing. Om jouw IT-organisatie te helpen de optimale online marketing resultaten te behalen werken wij met het Leadgate B2B Online Marketing Maturity model.

Hoe ons SEO-jaarplan wordt ingericht is afhankelijk van de volwassenheid van je organisatie. Als kleinere IT-organisatie zul je in level 1 of 2 vallen. Dit plan ziet er logischerwijs anders uit dan het plan van een level 5 IT-organisatie. In jouw geval leggen we de focus op zichtbaarheid, vindbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid van je website. Dat is het onmisbare fundament voor verdere inspanningen. 

Per kwartaal richten we ons op specifieke vindbaarheid met bijbehorende inspanningen, zoals bijvoorbeeld SEO contentcreatie. Dit zit bij ons pakket inbegrepen. Natuurlijk mogen ook de nodige analyses en rapportages niet ontbreken.

Meer weten over SEO?

Wil je weten hoe wij de organische resultaten van jouw IT-bedrijf kunnen verhogen? Vraag dan vandaag nog een adviesgesprek met onze specialisten aan.

Je kunt natuurlijk ook mailen naar websiteoptimalisatie@leadgate.eu of even bellen met (+31) 10 268 1148 voor meer informatie. We staan je graag te woord!

Norman Vincent Peale

Dr. Norman Vincent Peale (1898–1993) was a minister and author (most notably of The Power of Positive Thinking) and a progenitor of the theory of “positive thinking”.

Schedule a call

Marketing strategy helps you with:

Reid Hoffman

Reid Garrett Hoffman is an American internet entrepreneur, venture capitalist, podcaster, and author. Hoffman was the co-founder and executive chairman of LinkedIn, a business-oriented social network used primarily for professional networking.

Eddy Huang

Edwyn Charles Huang (born March 1, 1982) is an American film director, author, chef, restaurateur, food personality, producer, and attorney. He was a co-owner of BaoHaus, a gua bao restaurant in the East Village of Lower Manhattan.

Mother Theresa

Moeder Teresa, geboren als Agnes Gonxha Bojaxhiu (Skopje, 26 augustus 1910 – Calcutta, 5 september 1997), was een katholieke zuster, stichteres van de Missionarissen van Naastenliefde en Nobelprijswinnares voor de vrede. … In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 volgde de heiligverklaring.

Warren Buffett

Warren Edward Buffett (Omaha (Nebraska), 30 augustus 1930) is een Amerikaans zakenman en investeerder. Hij is directeur en met een belang van 38% grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway. Buffett staat al enkele decennia op de lijst van rijkste mensen ter wereld met in 2021 een geschat vermogen van 109 miljard dollar.